Foto: Bildbyrån

Fredricson i ledning inför finalen

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronapandemin har de flesta hopptävlingar i Europa ställts in.

Därav är det ett stjärnspäckat startfält under SM i Falsterbo där världsfyran Peder Fredricsson leder inför söndagens final, som sänds i SVT, tätt följt av Rolf-Göran Bengtsson.

– Målet är så klart att vinna men vi har bara kommit halvvägs, säger Fredricson till SVT Sport.

Finalfältet, 20 stycken, är klart och det är två ryttare som aldrig vunnit SM-guld tidigare som återfinns i toppen. Rolf-Göran Bengtsson har flera gånger tagit SM-silver men inte ställt upp i SM sedan 1996.

– Jag ligger ju inte helt långt bort. Men det är fortfarande en stor runda kvar som ska hoppas. Min häst är inte jättemycket igång efter den långa pausen som varit. Jag hoppas att vilodagen imorgon kommer bidra till att han kan hämta sig, säger Bengtsson till SVT.

– Peder ligger bra till i ledarhålet. De andra flåsar oss i nacken och ett nedslag kastar om hela resultatlistan, säger Bengtsson till SVT.

SVT sänder finalen på söndag med start 15.30.

Topp tre inför finalen

1. Peder Fredricson/H&M Crusader Ice 1,79 fel

2. Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W 2,66 fel

3. Erica Swartz/Jovita 3,84 fel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.