Fredricson vann i ”Allans” comeback

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och All in gjorde en mycket fin comeback när ekipaget vann GCT-meetinget i tyska Hamburg.

– Jättekul att vinna. I dag stämde allting, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Fredricson och All in, även känd som Allan, är ett starkt hoppekipage och tog OS-silver tillsammans i Rio de Janeiro.

”Allan” har varit skadad, men är nu tillbaka efter en lyckosam bukoperation, och comebacken får anses som över förväntan. Tävlingen i Hamburg var hans första av dignitet sedan OS-silvret.

– Man kan aldrig förvänta sig att vinna, men målet var att vinna, och i dag visade min häst att han är i bra form, säger Peder Fredricson.

Casall avslutade med fjärdeplats

Tvåa i tävlingarna blev Tysklands Ludger Beerbaum och Chiara – 0,14 sekunder efter Peder Fredricson.

– Det blev riktigt tajt mot Ludger och några andra, men min häst har en bra och vägvinnande galopp och i dag stämde allting, säger Peder Fredricson.

Nu får All in vila i två och en halv vecka, innan åker vidare till tävlingar i Österrike och Nederländerna innan det är dags för Falsterbo och slutligen det stora målet, EM i Göteborg i augusti.

I Hamburg gör också Rolf-Göran Bengtssons stjärna Casall Ask sin sista start i karriären, deltar just nu i en tävling som pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.