Betram Allen snuvade Fredricson på segern

Uppdaterad
Publicerad

Bertram Allen tog sin tredje GP-seger på lika många år. Tillsammans med Gin Chin ven het Lindenhof gjorde han en superritt i omhoppningen och satte rejäl press på Fredricson som gick ut sist. – Jag visste ju att Peder var efter mig och att jag var tvungen att ge allt, jag är överlycklig, säger Bertram Allen till SVT Sport.

Irländaren sparade inte på krutet och gjorde inga misstag på hinder. Därmed fortsatte hans snudd på osannolika GP-facit på Friends Arena.

– Jag trodde inte det skulle bli mitt år men han är en otroligt fin häst. Det känns verkligen som att han är en häst för det allra största klasserna, säger han till SVT Sport.

SVT:s expert, Lotta Björe, håller med.

– Hästen är så försiktig och idag gjorde Bertram inga misstag. Utan misstag är han alltid supersnabb.

Fredricson säkrade totalen

Peder Fredricson satsade allt på seger men ett tidigt nedslag gav en tredjeplats.

– Bertram var fruktansvärt snabb så det fanns ju bara en sak att göra. Sånt händer ibland när man satsar på att vinna, säger Fredricson till SVT Sport.

I och med tredjeplatsen säkrade Peder segern i kmapen om tävlingarnas bäste ryttare.

Malin Baryard och fina Indiana slutade tvåa efter en felfri men lite långsammare runda.

– Hennes andra GP och för henne en stor bana, jag är så glad. Härligt att ha tagit fram ytterligare en GP-häst, säger hon till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.