Grimmenhag avslutade EM med personligt rekord

Uppdaterad
Publicerad

Felicia Grimmenhag fick en kanonavslutning på EM i Göteborg. Den svenska pararyttaren slog till med personlig rekord i küren.

Felicia Grimmenhag var först ut av de svenska ryttarna i küren, pararyttarnas avslutning på EM i Göteborg. I programmet visade ekipaget upp sina starkaste sidor och med en följsam koreografi till musik av Coldplay gav de ett avspänt intryck i paradressyrens Grad 3. De slutade på en femteplats i EM i kürtävlingen.

– Det blir ett härligt flyt i programmet och Tarot känner igen det och vet vad som gäller, härligt, säger Felicia Grimmenhag till SVT Sport.

Nu väntar vila för ekipaget som har Paralympics i Tokyo som sitt stora mål.

Brittiska Susanna Hext, Arbira, vann guldet i kürens Grad 3. Hext som har haft ett briljant mästerskap i Göteborg, tredje guldet för ekipaget.

”Han är lite som en guldäng”

Anita Johnsson, Dear Friend, följde upp Grimmenhags ritt med att göra sitt bästa program under mästerskapet. Procenten 72,007 var en bit under personbästa som de satte vid en tävling i Belgien, men Johnsson lämnar Göteborg med en skön känsla.

– Han var mer följsam och loss, lyssnade bättre. Känns så bra att avsluta så här, säger Anita Johnsson till SVT Sport.

Hon rider sitt program till symbolisk musik av Sting; Fields of Gold. Ett musikval som inte är en slump.

– Det är så mycket ”Freddan” i musiken, det är som att rida på en guldäng, säger Anita Johnsson till SVT Sport om hästen som precis som Grimmenhags Tarot har siktet inställt på Tokyo.

”Ganska mycket fart och power”

Lena Malmström avslutade sitt och Hotdream Que´s EM på hemmaplan med dryga 68 procent i küren Grad 5.

– Vi gav järnet. Ibland kanske jag lite tappade kontrollen, men det kändes fantastiskt, säger Malmström till SVT Sport.

– Jag tyckte om satsningen och jag tycker att vi matchade musiken, summerar Lena Malmström till SVT Sport.

Malmström slutade sexa i klassen där brittiska Sophie Wells tog hem segern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.