Peder Fredricson. Foto: Bildbyrån

Hästarna återvänder till Stockholm Stadion – och SVT sänder de bästa klasserna

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången intar Global Champions Tour Stockholm och tre dagar av högklassig hästsport utlovas på den anrika arenan. SVT sänder båda lagtävlingarna i Global Champions League samt Grand Prixen (lördag) och söndagens internationella hoppklass.

– Vi är väldigt glada över att kunna genomföra årets tävlingar efter en lång tid av inställda evenemang. Att ge hästar och ryttare de bästa förutsättningarna är otroligt viktigt för oss och vi är glada över att kunna bidra till att sporten hålls igång, säger Sara Johansson, sportchef för Global Champions Stockholm, till SVT Sport.

”Känns fantastiskt roligt”

Huvudakterna i Stockholm blir den individuella hopptävlingen Global Champions Tour och lagtävlingen Global Champions League.

– Att publiken kan följa tävlingarna på SVT känns fantastiskt roligt och extra kul i år är såklart att man även kan se deltävlingarna innan Stockholm från Madrid, St Tropez och Valkenswaard.

Alla världsstjärnorna på plats

Tävlingen samlar hoppningens alla världsstjärnor och ryttarna tävlar om ridsportens högsta prispengar.

En stor publikfavorit blir förstås Peder Fredricson, som vann i Stockholm 2019. Efteråt sa han så här till SVT:

– Det känns otroligt, det hade jag inte vågat drömma om ens. Jag är supernöjd över mina hästar och så tacksam över den här framgången.

– Efter succén 2019 med strålande sol och svenskt högst upp prispallen ser vi mycket fram emot att få välkomna världens bästa ryttare till Stockholm Stadion i juni, säger Sara Johansson.

Så ser du tävlingarna i SVT

Fredag 18 juni

Lagtävling 1 kl 15.45-18.30 SVT Play

Lördag 19 juni

Lagtävling 2 kl 13.15-16.00 SVT2/SVT Play

Grand Prix kl 16.55-19.15 SVT2/SVT Play

Söndag 20 juni

CSIO 5* 13.45-15.30 SVT2/SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.