Landslagsryttarna hoppas på stjärnspäckat SM

Uppdaterad
Publicerad

I augusti är det tänkt att SM i hoppning ska gå av stapeln i Falsterbo. Något som samtliga ryttare i landslaget, som SVT sport har pratat med, ser fram emot.

Douglas Lindelöw och Stephanie Holmén är två av ryttarna som var med på den samling som landslaget hade i Falsterbo. Båda ser fram emot ett SM just i Falsterbo.

– Alla faciliteter finns här så det är perfekta förutsättningar säger Lindelöw till SVT Sport.

Stjärnspäckat SM väntas

Stephanie Holmén tycker också att det ska bli kul att få den där känslan som ryttare och hästar brukar få under den i år inställda Falsterbo Horse Show. Hon hoppas också att tävlingen och de rådande förhållandena ska locka hem de flesta av de utlandsbaserade svenska hopparna.

– Jag tror det blir ett lite mer prestigefullt SM än vad det annars är, säger hon.

Tomma läktare

Risken finns att det kommer blir tävling inför tomma läktare, något som både hästar och ryttare är ovana vid. Malin Baryard-Johnsson tycker att det har varit en givande och trevlig samling men tänker samtidigt tillbaka på fjolårets nationshoppning då hon och hennes häst Indiana hoppade felfritt i sista rundan just i Falsterbo.

Då gick de i mål till ett öronbedövande jubel. När de gick i mål denna gången var det helt tyst.

– När jag hoppade och var klar förväntade jag mig ljudet, men det kom ingenting. Fast jag är glad ändå, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.