Malin Baryard och resten av hopplandslagets samlades i Falsterbo Foto: Bildbyrån

Malin Baryard: ”Planerar för premiär snart – det måste vi”

Uppdaterad
Publicerad

Hopplandslaget samlades för att starta upp säsongen.

Och det var ett gäng ryttare och hästar som vill dra igång säsongen.

– Alla står och stampar hemma, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till SVT Sport.

På Falsterbos gräs var det full aktivitet under tisdagen. Hopplandslaget, med bland annat Peder Fredricson, Malin Baryard och Douglas Lindelöw, var på plats för att träna tillsammans för första gången sedan coronapandemin slog till. All tävlingsverksamhet har satts på paus men nu är säsongen på väg att starta.

–  Ja det lutar åt det. Det är flera tävlingar som säger att de ska köra internationellt, men det är inte helt hundra procent klart, så det är lite luddigt. Men vi börjar planera för att ha en premiär ganska snart, det måste vi, säger Malin Baryard till SVT Sport.

”Alla står och stampar”

Det är inte bara ryttarna som vill ge sig ut på tävlingsbanorna igen.

–  Hästarna blir lite rastlösa och så fort de hör lastbilsljud så börjar de skrapa i boxarna och vill också åka iväg, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.

Under den pågående pandemin har ryttarna fått träna hemma och för förbundskapten Henrik Ankarcrona var det dags att samla laget igen.

– Det kändes att nu börjar det bli dags. Alla står och stampar hemma och man känner att nu är tävlingarna på gång, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.