Foto: TT

Stephanie Holmén femma i Stuttgart

Uppdaterad
Publicerad

Stephanie Holmén och Flips Little Sparrow blev bästa svenskekipage på en femteplats i världscupen i Stuttgart.

– Jag är jättenöjd med Sparven men så klart hade jag velat att det räckt ännu längre egentligen, säger Stephanie Holmén till SVT Sport.

Stephanie Holmén gick ut som tvåa i omhoppningen,  efter en felfri första omgång, i världscupen i Stuttgart. Trots en rivning i omhoppningen lyckades den nyblivna SM-mästaren Stephanie Holmén och hästen Flips Little Sparrow sluta femma.

– Hon (Sparven) har varit så otroligt jämn och fin egentligen ända sen jag fick henne förra året. Det är bara att hoppas att det håller i sig. Jag är så imponerad av henne, varje gång, säger Stephanie Holmén.

I och med femteplatsen avancerade Holmén rejält i världscupsammandraget och ligger nu på 20:e plats på 15 poäng.

Världscuppoäng för Fredricson

Felfri i grundomgången var även Peder Fredricson och Catch Me Not, världssexan gick sen ut med startnummer fem i omhoppnigen där tio ekipage gjorde upp om segern.  Fredricson inledde där bra men fick tidigt en rivning efter att underlaget släppt i en sväng.  Han drog på sig åtta fel efter två rivningar och slutade sist i omhoppningen men fick för sin tiondeplats, sju nya världscuppoäng. Fredricson ligger nu, med sina 22 poäng, på en tionde plats i världscup-totalen i den västeuropeiska ligan.

Vann gjorde belgaren Pieter Devos före Max Kühner från Österrike och Christian Ahlmann från Tyskland slutade trea.

Den tredje svenska ryttaren i startfältet Henrik von Eckermann och Castello hade en tung dag och slutade 23:a efter att ha dragit på sig åtta fel.

Här kan du se hela SVT:s sändning:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.