14.55: Eckermann jagar världscuppoäng i Stuttgart

Uppdaterad
Publicerad

Tre svenska ryttare tävlar i säsongens femte världscuphoppning. Se Stephanie Holmén, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann i SVT2 från 14.55.

Henrik von Eckermanns världscupsäsong har så här långt varit en missräkning. Han har bara samlat ihop fem poäng så här långt, och är i behov av ett bra resultat om han ska haka på tåget som går till världscupfinalen i Göteborg i vår. På söndag tävlar han med Castello.

– von Eckermann har en medalj att försvara och vill överst på pallen efter att ha varit trea två år i rad, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Stephanie Holmén är nybliven svensk mästare med Flips Little Sparrow – nu tävlar ekipaget i världscupen. Förra året skrällde de när vann världscupdeltävlingen i Zürich.

– ”Sparven” är ju i högform så allt kan hända, säger Lotta Björe.

Peter Fredricson har en tredjeplats i Helsingfors som bästa världscupresultat hittills i år. Han har saknat sin stjärnhäst All In som varit skadad sedan i somras. All In är med till Stuttgart, men sannolikt blir det Catch me not som Fredricson rider i dag.

– Det är en väldigt stor bana i Stuttgart, en av de största inomhusbanorna. Jag tror att Peder Fredricson har en bra chans, banan passar honom.

Kommentator: Maria Wallberg.

Expertkommentator: Lotta Björe.

Sändningstider:

SVT2 14.55-15.25

SVT1 15.25-17.30

SVT Play

Programmet kan även ses i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.