Jens Fredricson redo för ny världscupstart: ”Jag har en bra häst och väldigt bra känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Efter tredjeplatsen i sin världscup-comeback i Oslo laddar Jens Fredricson nu för ny VC-start på söndag.

Bland konkurrenterna finns brorsan Peder Fredricson.

– Jag har inga problem med självförtroendet. Jag vet vad jag håller på med och har en bra häst och väldigt bra känsla, säger Jens Fredricson för SVT Sport.

Jens Fredricson kommer till Verona med starka resultat i ryggen. Så sent som förra helgen var han tvåa i Jönköpings Grand Prix tillsammans med Markan Cosmopolit, bakom segrande lillebror Peder Fredricson. 53-årige Fredricson kommer med bra självförtroende till Italien men han erkänner att han ibland får jobba lite med motivationen men absolut inte när det är stortävlingar.

– Den kommer direkt när det blir Grand Prix eller en world cup. Kan jag bara få ut och åka på lite stora tävlingar så kommer det att gå bra, säger Jens Fredricson.

Som gläds åt förtroendet att på nytt få starta i världscupen.

– Det är många som vill ha de här tävlingarna och vi har få platser så jag är redo.

Världsettan Peder Fredricson har en rekordstark säsong bakom sig med bland annat dubbla OS-medaljer i Tokyo, EM-brons i Riesenbeck och totaltseger i Global Champions Tour.

– Det är fantastiskt det är svårt att ta in faktiskt. 2021 verkar vara mitt år och jag är väldigt tacksam för det, säger Peder Fredricson.

Inledde med seger

Söndagens världscupdeltävling i Verona är första VC-tävlingen för året för världsettan som 2019 var trea i den stora världscupfinalen i Göteborg.

49-årige Fredricson inledde tävlingshelgen i Verona på bästa sätt med en seger i fredagens 1,55-klass. Han var felfri med Christian K och knep segern, sex hundradelar före William Greve, Nederländerna.

Utöver Jens och Peder Fredricson så är även Petronella Andersson, som förra helgen var GP-trea i Lyon, uttagen för världscuptävlingen i Verona.

SVT direktsänder söndagens världscupdeltävling direkt i SVT 2 och SVT Play med start 14:05.

Kommentatorer: AnnaMaria Fredholm och Lotta Björe

Arkiv: Peder Fredricson om segern i Jönköpings GP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.