Foto: Bildbyrån

Kittel om oron kring VM-aktuella Delaunay

Uppdaterad
Publicerad

Det var i går, onsdag, som Patrik Kittels häst Delaunay stoppades från start i Nations Cup i tyska Aachen. Nu ska hästen undersökas av veterinär.

– Han hade ett litet ömt ställe på sidan av benet, säger Kittel till SVT Sport.

Patrik Kittels Delaunay skulle gå Nations Cup i Aachen men gick inte igenom veterinärbesiktningen.

– Troligen har han slagit på sig, för han hade ett litet ömt ställe på sidan av benet. Jag tyckte det var mikroskopiskt. De sa att jag kunde trava upp en gång till men jag sa nej, det är bättre att kolla upp det, säger Kittel.

”Is i magen”

Delaunay kommer att åka till veterinären i dag torsdag. Kittel är dock ganska säker på att det inte är något allvarligt.

– Orolig hinner man alltid bli i den här sporten, men jag försöker ha is i magen till veterinären gjort sitt jobb, säger han.

Kittels VM-deltagande står däremot inte och hänger med Delaunay. Han har även Deja och Well Done aktuella. Åtminstone en av dem verkar vara i toppform, förra helgen vann Deja både Grand Prixen och Küren i Falsterbo.

Efter Falsterbo sa du att du inte var säker på vilken häst som ska gå VM, förändrar det här Delaunays chanser?

– Det hade varit bättre om han hade kunnat gå, det går inte att sticka under stol med. Nu får vi först och främst se om det är något allvarligt, vilket jag inte tror. Samtidigt har han en fantastisk säsong med höga procent bakom sig. Är han frisk tror jag fortfarande att han har en bra chans att representera Sverige på ett VM.

– Just nu står det fortfarande skrivit i stjärnorna. Jag måste först och främst bli officiellt uttagen men alla hästarna är fortfarande akutella i mina ögon.

”Skör sport”

Att ha tre VM-aktuella hästar är inte många ryttare förunnat. Kittel har själv aldrig varit i den sitsen.

– Nej, jag tror inte det. Två har jag nog haft innan. Det är bara Isabell Werth och jag som har det. Men hästsporten är en skör sport, det är aldrig fel att ha ett par att välja mellan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.