Det blir EM i hoppning och dressyer 2021. Foto: TT

Vändningen: Det blir EM i ridsport 2021

Uppdaterad
Publicerad

I maj ställdes ridsport-EM in.

Nu kommer vändningen: Internationella ridsportförbundet (FEI) säger ja till EM i dressyr och hoppning 2021. Däremot blir det inget EM i fälttävlan eller paradressyr.

– Det känns jättebra så klart. Vi har jobbat väldigt hårt för det här. Arrangören har fått klartecken att arrangera mästerskapet så det är fortfarande några bitar till som ska falla på plats, säger svenske förbundskaptenen Henrik Ankarcrona till SVT Sport.

Beskeden kring EM i ridsport har svängt fram och tillbaka.

Först skulle arrangemanget ställas in helt på grund av det låg för nära OS.

Men för en månad sedan svängde det internationella förbundet FEI och öppnade för att arrangera.

Nu har FEI fastställt att EM i hoppning kan gå i Riesenbeck, Tyskland, 30 augusti till 4 september, och EM i dressyr i Hagen, Tyskland, 1-7 september.

Båda arrangörerna måste dock lämna slutgiltigt besked.

Väntar på slutgiltigt besked

– Vi är väldigt glada över att ha fantastiska platser vid Riesenbeck och Hagen tillgängliga som EM-värdar, och ser fram emot att få den slutliga bekräftelsen från dessa två arrangörer, säger FEI:s ordförande Ingmar De Sa Vos.

Da Sa Vos säger vidare:

– Dessa mästerskap är ett utmärkt exempel på att alla involverade samarbetar för att tillgodose de europeiska federationernas och idrottsutövarnas önskemål att ha dessa mästerskap nästa år, säger Ingmar De Sa Vos.

MER RIDSPORT: Efter tragedin – Algotsson OS-holt klarade OS-kvalgränsen med ny häst (10 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.