Sandra Dahlin satt nytt personligt rekord i küren Foto: Bildbyrån

Sandra Dahlin fortsätter leverera i Göteborg – nytt personligt rekord

Uppdaterad
Publicerad

Nytt personligt rekord av Sandra Dahlin under Göteborg Horse Show.

Hon tog en femteplats i küren med 79.845 procent.

Vann gjorde danska Cathrine Dufour.

Sandra Dahlin avslutar sin tävlingshelg i Göteborg på allra bästa sätt. I går satt hon personligt rekord i Grand prixen och under lördagen satt hon nytt personligt rekord i küren med en procent på 79.845. En ritt som gav henne en femteplats.

– Jag är hur glad som helst, jag behöver nog någon dag för att landa, säger hon till SVT Sport.

Men det var inte helt felfritt. I inledningen blev hennes 14-åriga sto Ichi rädd för någonting utanför banan och hoppade till. Men de hittade snabbt tillbaka in i rytmen.

I slutet av programmet levererade de klockrena piaff-piruetter, där de bytte riktning i båda hållen. Dahlin sken upp i ett leende när det var avklarat och det gick inte att ta miste på hur nöjd hon var över sin häst.

– Jag vet inte vilka ord jag ska använda, hon är helt otrolig, säger hon.

Cathrine Dufour tog revansch

En av fältets stora favoriter, Cathrine Dufour med sin Cassidy, vann küren och tog revansch från gårdagen. Då hade de en stor miss i inledningen av deras Grand prix-program.

– Han var faktiskt ganska rädd efter händelsen i går, men jag kände att han hade mer självförtroende i dag, säger hon till SVT Sport.

I küren bjöd ekipaget på ett vältajmat program där varje rörelse satt som en smäck ihop med musiken och belönades med stående ovationer från publiken.

– Göteborg är helt fantastiskt! Publiken bar mig verkligen fram i dag och jag är stolt över att kunna visa dem bra sport, säger hon.

Fina prestationer av alla svenska ekipage

Det var inte bara Sandra Dahlin av de svenska ryttarna som bjöd på fina ritter. Paulinda Friberg fick en procent på 74.145 och kom på en sjätteplats.

Efter henne följde Natalie Oldors på en sjundeplats med 72.755 och Jeanna Högberg på en åttondeplats med 71.860.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.