Mästerskapsdebutant inleder för Sverige

Publicerad

Dressyrens nationstävling som rids i Grand Prix inleder EM i Rotterdam och Antonia Ramel och Therese Nilshagen är först ut för Sverige.
– Det har ju varit det stora målet hela året att ta sig hit så nu ska det bli kul att köra igång, säger Therese Nilshagen till SVT Sport.

För två år sedan när EM gick i Göteborg tog det svenska dressyrlaget EM-brons. Idag inleds jakten på en ny medalj när nationstävlingen inleds i Rotterdam. I det svenska laget rider Antonia Ramel, Therese Nilshagen, Juliette Ramel och Patrik Kittel.

Therese Nilshagen och hennes häst Dante Weltino ingick i bronslaget för två år sedan och hon minns med glädje EM på hemmaplan.

– Det är inspirerar jättemycket, det är något som jag ofta använder i min mentala träning att jag tänker tillbaka på tävlingar där det gått extra bra och då kommer Göteborg upp direkt, säger Nilshagen och utvecklar.

– Den här känslan när man kom in på banan, publiken klappade ju redan innan man kom in, alltså det var så fantastiskt. Jag hoppas verkligen att jag ska kunna hitta det tillståndet här också fast ännu bättre förhoppningsvis, säger Nilshagen som rider som andraryttare i det svenska laget.

Nilshagen: ”Varit det stora målet hela året att ta sig hit” Foto: SVT
Se Nilshagens ritt

Mästerskapsdebutant först ut

Nationstävlingen i dressyr rids går över två dagar, måndag och tisdag. Mästerskapsdebutanen Antonia Ramel är först ut av de svenska ryttarna tillsammans med sin 13-åriga valack
Brother De Jeu.

– För mig spelar det inte så stor roll var i laget jag startar utan för mig handlar det om att jag ska gå in och göra mitt bästa, oavsett om jag är i laget, var jag är i laget eller om jag rider individuellt, säger Antonia Ramel till SVT Sport.

Möt mästerskapsdebutanten Antonia Ramel
Antonia Ramel EM-debuterade. Foto: TT

Svenska starttider

11:30 Antonia Ramel/Brother de Jeu
15:40 Therese Nilshagen/Dante Weltino

Juliette Ramel och Patrik Kittel rider först på tisdag.

Förbundskaptenens tankar inför EM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer