Foto: TT

Nytt styrkebesked av All In: ”Fick precis de svar jag ville ha”

Uppdaterad
Publicerad

Det börjar bli rutin att Peder Fredricson levererar topprestationer från de flesta tävlingshelgerna. Nu toppade han lördagens placeringar med en femteplats med All In i en 1,55-hoppning. Guldhästen prövades nu mot klockan för första gången på månader.

Peder Fredricson var tvåa med Hansson WL i Global champions tour på lördagen. All In var då felfri i en 1,55-hoppning – det största hästen gjort sedan den varit borta under en tid på grund av en mindre skada.

På söndagskvällen startade Fredricson All In i en 1,55-hoppning i London. Fredricson, som hoppas att All In ska hinna tillbaka i absolut toppform för att bli den av de tre akutella hästarna som han rider i VM, var felfri i grundomgången.

Sedan valde Fredricson att testa sin mästarhäst mot klockan. Ekipaget var snabbast i klassen, men rev ett hinder. Det blev en femteplats för EM-guldmedaljörerna.

– Det är första gången han gick mot klockan sedan han kom tillbaka. Det gjorde han väldigt bra, han hade ju snabbaste tiden, säger Peder Fredricson tilll SVT Sport.

”Speciell känsla”

– Jag fick precis de svar jag ville ha. Nu behöver han tävla på och bli starkare.

För Fredricson är det förstås en speciell känsla att ha tillbaka sin guldhäst.

– Det är fantastiskt kul att honom tillbaka. Att ha honom bredvid de andra två hästarna, det är en situation som är få förunnat.

VM, hur långt bort är det innan du kan välja häst?

–  Det är fortfarande väldigt långt bort med All In, men jag hoppas att han ska vara i toppform till VM. Jag är väldigt glad att han svarade upp så här bra, avslutar Fredricson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.