Lotta Björe: ”Ett val jag hoppades på” Foto: TT

Experten: ”Vågar inte tro på medalj”

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricsons hästval till ryttar-VM i USA är klart. Det blir Christian K. Ett val också SVT:s expert Lotta Björe hoppades på och nämner erfarenheten som den främsta anledningen. Men medalj, det vågar hon inte tro på.

– Jag tycker det är ett jättebra val. Hansson har haft lite kortare tid på sig, är ett år yngre, och har inte lika mycket erfarenhet. Jag tror att han känner Christian K bättre, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Trots att hon gillar valet vågar hon ändå inte riktigt tro på medalj.

– Med All In hade självklart trott på medalj, men nu vågar jag inte riktigt säga medalj, säger Lotta Björe.

– Däremot tror jag laget har en chans i lagtävlingen, trots att Douglas Lindelöw, som visar bra form, inte kommer att vara med.

En nackdel med valet av Christian K, kan enligt Björe vara hästens brist på erfarenhet.

– Erfarenhet är jättevikigt på ett mästerskap eftersom det är så många hoppningar på få dagar, å andra sidan är det få som har så mycket mästerskapsrutin som Peder Fredricson.

– Jag litar också på att Peder tar rätt beslut. Han är väldigt trygg, skulle inte chansa, och är också den som känner sin häst allra bäst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer