Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
All In och Peder Fredricson. Foto: Bildbyrån/SVT

Peder Fredricsons stjärnhäst All In går i pension

Uppdaterad
Publicerad

Han har vunnit OS-guld, VM-guld och EM-guld.

Nu går stjärnhästen All In i pension.

– Jag är otroligt stolt över honom, han är en fantastisk häst, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Tio år efter internationella tävlingsdebuten har nu All In hoppat i sin sista. Peder Fredricson, som har bildat ett stjärnekipage tillsammans med 17-åriga valacken, meddelar att All In går i pension.

– Det är inget lätt beslut att fatta, men när jag väl fattat beslutet kändes det helt rätt, säger Fredricson till SVT Sport.

– Jag tror ändå han har haft sin bästa tid bakom sig, och en legend som han vill man ska sluta på topp.

Nått historiskt stora framgångar

Ryttaren Peder Fredricson och All In har nått historiskt stora framgångar. Vid OS i Tokyo 2021 låg de bakom Sveriges lagguld, och året efter bidrog de till det hittills första svenska VM-guldet i lag. Dessutom har duon tagit två individuella OS-silver (Rio de Janeiro och Tokyo) samt ett individuellt EM-guld.

”Tack för allt All In. Sveriges största, lilla hopphäst pensioneras efter en helt otrolig karriär med sex internationella mästerskapsmedaljer. Tack för alla magiska stunder 'Allan'. Tack för all spänning”, skriver Svenska Ridsportförbundet.

KLIPP: Peder Fredricsons jättehyllning till All In efter sista OS-starten (8 augusti 2021)

Se dokumentären ”All In – den bevingade hästen i SVT Play”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.