Foto: Bildbyrån

Peder Fredricson om klartecknet: ”Bra för min sportsliga satsning”

Uppdaterad
Publicerad
Peder Fredricson kan återigen ta ut sina hästar på tävlingar på hemmaplan i Sverige, men för satsningen på världsnivå med topphästarna betyder beskedet att tävlingsidrott inte mycket.
– För mina topphästar betyder det inte så mycket, de är redan utbildade och behöver inte tävla bara för att tävla.

FHM och regeringen har meddelat att tävlingsidrotten i Sverige återigen kan komma igång. Ett besked som många väntat länge på.

– Det tycker jag är bra, inom ramen för att det görs på ett säkert sätt, säger Peder Fredricson.

För världseliten är det dock speciellt, topphästarna tävlar i regel uteslutande internationellt där det handlar om rankingpoäng och stora prispengar För Peder Fredricson, som har topphästar som All In och Christian K i stallet, lär den riktiga tävlingssäsongen dock inte komma igång innan de internationella tävlingarna startar.

– För mina topphästar betyder det inte så mycket, de är redan utbildade och behöver inte tävla bara för att tävla. De kommer inte tävla innan de öppnar upp internationella tävlingar. Vi vet inte när sporten kommer igång på riktigt igen, säger han.

– Men för vår verksamhet betyder det här ändå mycket. Och för min sportsliga satsning på sikt är det väldigt bra. Jag måste fokusera på var jag vill vara 2022, 2023 och då måste man bygga upp hästar för framtiden.

”Gäller att hålla fokus”

Att komma ut och tävla igen ser Peder Fredricson fram emot.

– Jag tycker att det känns jättemotiverande att satsa på framtiden med mina yngre hästar. Det gäller att hålla fokus på det jag kan påverka, säger han.

Och några problem för ridsporten att kunna hålla tävlingar tror han inte att det blir.

– Jag tror att det kommer fungera, om alla tar sitt ansvar och så länge det är utomhus. Vi är vana att hålla en hästlängdsavstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer