Peder Fredricson. Foto: Bildbyrån

Fredricson en bit från comeback: ”Tar en vecka i taget”

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson är inte tillbaka i träning efter bakteriesjukdomen campylobacter han insjuknade i under EM i Rotterdam. Det är fortfarande oklart när den dubble Jerringprisvinnaren gör comeback och tävlar igen.
– Jag tar en vecka i taget, så får vi se, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Det stod klart redan när Peder Fredricson insjuknade i campylobacter under EM-hoppningens sista dag att han skulle missa dubbla tävlingar, Spanien och den till helgen i Calgary, Kanada.

– Nu är jag bättre igen. Jag var dålig där några dagar efteråt. Jag håller på att återhämta mig, så ska jag snart vara igång igen, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Fokus är nu på vila. Han äter inte längre penicillin.

– Jag tror bara att man får göra så lite som möjligt under en period. Vila upp sig så man inte åker på några följdsjukdomar.

Med distans ser han tillbaka på EM:s sista dag, hoppningen, när han fick föras till sjukhus i Rotterdam.

– Jag var riktigt dålig, men jag tror inte det påverkade resultatet speciellt mycket. Jag hade feber, och mådde allmänt dåligt, som man gör när man har den där bakterien i kroppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer