Hoppryttaren Rolf-Göran Bengtsson hade ingen bra dag. Foto: Bildbyrån

RGB och von Eckermann missade omhoppningen

Uppdaterad
Publicerad

Ingen rolig dag för de svenska hoppryttarna. Rolf-Göran Bengtsson, i stort poängbehov i världscupen, missade omhoppningen efter ett nedslag på det sista hindret. Även Henrik von Eckermann missade omhoppningen. ”Två besvikna ryttare i dag”, säger förbundskaptenen Sylve Söderstrand till SVT Sport.

För Rolf-Göran Bengtsson handalde det om att hamna topp-3 för att ha chans på att ta sig till världscupfinalen i Göteborg. Och det såg bra ut ända fram till det sista hindret där det blev ett nedslag och ingen omhoppning och ingen poäng för Rolf-Göran som är i desperat poängbehov inför de två avslutande tävlingarna.

– Det här är Casalls första tävling efter en lång vila. Rolf var inte så nöjd med honom i fredags men han var nöjd med honom i dag, men det kanske kan vara en orsak, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till SVT Sport.

Poäng för von Eckermann

Tidigare fick Henrik von Eckermann det tråkiga beskedet att han inte kommer att kunna tävla på sin häst Cantinero i OS, men von Eckermann som i princip var klar för VC-finalen inför gjorde en stabil första runda med ett nedslag. Ingen omhoppning men väl en poäng eftersom han slutade på 16:e plats, det tar honom upp på 39 poäng totalt.

– 39 poäng är jättebra, men man ska aldrig ta ut någonting i förskott. Han har ju två tävlingar kvar, men en poäng är bättre än ingen, säger Söderstrand.

Stor skrällvinnare

Mycket överraskande vinnare blev den unge tysken Niklas Krieg före Denis Lynch från Irland och Harrie Smolders från Nederländerna.

– Helt orädd, ingen respekt, underbart! Det visar vilken bredd och topp de har i Tyskland, säger SVT Sports expert Lotta Björe, som inte varit så överraskad av en segrare sedan en 19-årig Willem Whittaker vann i Mechelen.

– Det händer då och då men mycket sällan, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.