Europaeliten gör upp om medaljerna i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen inleds EM i ridsport i Göteborg där 300 av Europas bästa ryttare och kuskar gör upp om medaljerna i hoppning, dressyr, körning och paradressyr.

Under söndagen tog det svenska fälttävlanslaget EM-brons i Polen – under måndagen inleds den svenska medaljjakten i Göteborg. Först ut att tävla är paradressyrryttarna. I det svenska laget rider bland andra Louise Etzner Jakobsson som tog dubbla brons i Paralympics i Rio förra året.

Invigning och magasin direkt i SVT

Under måndagskvällen väntar en pampig EM-invigning på Ullevi som direktsänds på svtsport.se och i SVT Play.

Publiken väntas bjudas på en kavalkad av det Sverige är mest känt för – allt från kulturhistoria, tradition, sagofigurer och musik. Allt uppvisat med hästen i centrum.

Senare under kvällen, klockan 22:20 i SVT2, svtsport.se och SVT Play direktsänder SVT:s EM-redaktion ett magasin inför mästerskapet.

Där möter ni möter flera av de aktiva som ska jaga medaljer på hemmaplan och bjuds på reportage inför starten av EM i Ridsport.

Dessutom bjuds ni till nya programserien ”Stallet i stället”.

GUIDE: Så sänder SVT ridsport-EM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.