Pallplats för Peder Fredricson i hoppfinalen: ”Helt magiskt”

Uppdaterad
Publicerad

I sin – tro det eller ej – första världscupfinal någonsin höll Peder Fredricson och Catch Me Not för pressen i sista omgången och flög över hindren utan ett enda nedslag. En prestation som räckte till tredjeplatsen, bakom suveräne veteranen Steve Guerdat och Martin Fuchs, båda från Schweiz.

Tillsammans med Catch Me Not, den skimmelglimrande valacken som innan helgen aldrig tidigare tävlat i Scandinavium, stod Peder Fredricson för en felfri sista omgång i VC-finalhoppningen i Göteborg.

Nu fanns bara två utmanare: veteranen Steve Guerdat från Schweiz och Martin Fuchs från samma nation.

Banan var precis som det ska vara i den avgörande VC-finalomgången, tuff med snäva linjer och utmanande hinder som fick publiken i Gothenburg Horse Show att hålla andan.

Men veteranen Steve Guerdat lyckades ändå. Schweizaren, med en lång och framgångsrik karriär i ryggen, tog sin tredje raka världscupseger med hästen Alamo utan att riva. Den inte lika erfarna, men skickliga landsmannen Martin Fuchs på sin Clooney 51 red också felfritt.

Fredricson: ”Stämningen här den bästa i världen”

Och Peder Fredricson, som bytte ut All In mot Cath Me Not redan inför andra finalomgången i fredags, slutade på en tredjeplats i VC-finaldebuten.

– Det känns jättekul såklart. Hästen hoppade så bra och jag är glad för ägarna och allting. Såklart har man siktet inställt på att vinna, men om några timmar så.. (skratt) det är helt magiskt, det var en upplevelse. Jag är väldigt glad, som sagt, säger Peder Fredricson direkt efter tävlingen till SVT Sport.

Och hur upplevde du publiken?

– Stämningen här är nog den bästa i världen.

Slutställning

1) Steve Guerdat, Schweiz, två fel.

2) Martin Fuchs, Schweiz, tre fel.

3) Peder Fredricson, Sverige, fem fel.

4) Daniel Deusser, Tyskland, sex fel.

5) Niels Bruynseels, Belgien, elva fel.

6) Elizabeth Madden, USA, elva fel.

7) Olivier Phiippaerts, Belgien, elva fel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.