Sara Algotsson-Ostholt ivrig att gå in i mästerskapet

Uppdaterad
Publicerad

Som fjärde och sista ryttare i laget rider Sara Algotsson-Ostholt dressyr i eftermiddag. Hon har fått vänta länge på att gå in i tävlingen och är rejält taggad. Så taggad att hon får lägga band på sig själv de här sista dagarna.

– Jag vill bara träna och träna men jag försöker låta bli för jag vet att hon blir uttråkad om jag rider för mycket, säger Sara Algotsson till SVT Sport.

Stoet Reality gjorde ett fint genrep i tyska Aachen och fortsätter att utvecklas säsong för säsong.

– Jag tycker att hon för varje år blir starkare och starkare och bättre och bättre. Hon har varit lite blyg inne på arenan men för varje år blir det bättre och bättre och hon trivs bättre med atmosfören, säger Sara Algotsson Ostholt till SVT Sport.

Annorlunda träning

En del i att dressyren utvecklats är att Sara gjort förändringar i förberedelserna. Nu håller hon nere mängden träning dagarna innan dressyren för att spara energin tills de kommer in på dressyrbanan.

– Jag låter henne tycka det är kul och lätt så att jag har henne med mig hela tiden. Jag försöker att inte ta ut det där lilla sista innan utan väntar med det tills jag kommer in på banan.

Fin inledning

Efter den fina svenska inledningen har Sara fått en rejäl dos inspiration med sig inför fredagens dressyr.

– Man höjs ju med de rutterna som har varit idag. Min häst känns jättefin och jag hoppas att vi precis som dom andra kan göra vårt allra bästa.

Sara Algotsson-Ostholt rider dressyr 15.53 på fredag.

GUIDE: Så sänder SVT EM i fälttävlan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.