Bengtsson vann sitt första SM-guld – enda felfria ekipaget

Uppdaterad
Publicerad

Rolf-Göran Bengtsson tog sitt första SM-guld i karriären.

Som enda felfria ekipage vann han duellen mot Peder Fredricson.

– Skam den som ger sig, säger Bengtsson till SVT Sport.

Det blev en duell mellan Peder Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson i SM-finalen i hoppningen. Peder ledde inför dagen, men endast med en marginal på 0,87 fel.

Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W startade först av de båda och gjorde vad han skulle med en felfri runda. När Peder och Crusader Ice sedan hade en bom ned var saken klar.

– Första SM-guldet under en lång karriär, men skam den som ger sig, säger Rolf-Göran Bengtsson till SVT Sport.

KLIPP: Här är Rolf-Göran Bengtssons segerrunda

Malin Baryard-Johnsson och Indiana var ett av ekipagen som hanterade dagens runda allra bäst. Med fyra fel klättrade de hela vägen upp på pallen och tog en bronsmedalj.

Flera rutinerade ryttare hade problem

Det var många som hade problem med dagens avslutande bana. Det dröjde fram till Rolf-Göran Bengtsson, som startade näst sist, innan dagens första – och enda nolla kom.

– Jag tyckte banan var i mastigaste laget, hästar och ryttare fick verkligen jobba tillsammans idag, säger han.

Det var flera av de mest erfarna ryttarna vars chanser till en topplacering försvann. Jens Fredricson och Douglas Lindelöw, som inför dagen båda var inom ett nedslag, rev bort sig och Fredrik Jönsson fick addera åtta fel till sina redan åtta fel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.