Peder Fredricson kommer inte längre tävla Zacramento, här på bild med tidigare ryttaren Douglas Lindelöw. Foto: Bildbyrån

Svenska EM-hästen har lämnat Peder Fredricson

Uppdaterad
Publicerad

En av Peder Fredricsons topphästar, Zacramento, har lämnat hans stall och finns nu hos ägaren Tove Håkansson. Det bekräftar Peder Fredricson för SVT Sport.

”Stämmer. Hon rider honom sedan några månader tillbaka”, skriver han i ett sms.

Sommaren 2017 red Douglas Lindelöw EM på hästen Zacramento. Ekipaget var en av de hetaste kandidaterna inför EM 2019, men hästen lämnade Lindelöws stall i början av januari, det efter att han och hästägaren Tove Håkansson inte kunnat enas om en gemensam plan.

Den svenska landslagshästen flyttade vidare hem till Peder Fredricson och ekipaget tävlade upp till 1,60-hoppning under 2019.

Nu har valacken lämnat Peder Fredricsons stall och finns hos ägaren Tove Håkansson, som själv startat hästen på en nationell tävling i Sverige för två veckor sedan.

– Skälet till att ni inte har sett honom på ett tag är att han flyttade hem till mig och jag har tagit några månader på mig att lära känna honom ordentligt, i lugn och ro. ”Zacke” är 15 år nu och ska få fortsätta sin karriär på lite lugnare nivå, säger Tove Håkansson till Hippson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.