Svennerstål är bäste svensk inför hoppningen. Foto: Bildbyrån

Svenska fälttävlanslaget avancerar – klättrar till sjunde plats

Uppdaterad
Publicerad

Det började dystert för Sverige med en skadad landslagshäst. Men Lindbäck, Svensson Jähde och Svennerstål visade stabilitet och Sverige avancerar i tabellen. Bäste svensk inför banhoppningen är Ludwig Svennerstål.

Niklas Lindbäck gick ut i terrängen som första ryttare i det svenska fälttävlanslaget.

Med Focus Filiocus levererade de en i närmast perfekt start för laget – felfritt på hinder men med 8,4 tidsfel.

– Jag är nöjd med honom, han jobbade på jättebra. Vi hade lite distanser då vi hade att välja på, jag valde att vara lite lugnare för att verkligen komma hem safe med första hästen, säger han till SVT Sport.

Tapp för laget

Anna Freskgårds Box Qutie bröt ut på ett vattenhinder och ekipaget gick i mål på 38 straffpoäng. I mål haltade Box Qutie och hästen fördes till klinik. Det står klart att hästen inte kommer att starta mer i detta mästerskap.

Louise Svensson Jähde satte även hon en felfri runda på hinder, men med 7,2 tidsfel, tillsammans med Waikiki.

– Hon var jättefin, verkligen. Det var väldigt svårt, det trodde vi ju innan men det var nästan svårare än man trodde, eftersom det är så himla mycket fel ute på banan. ”Kicki” gick otroligt bra, lite tidsfel är helt okej, säger Svensson Jähde till SVT Sport.

– Det var helt fantastiskt, jag är jättejätteglad.

Bästa svenska ekipage

Ludwig Svennerstål och Stinger blev bästa svenska ekipage i terrängen med enbart 2,4 tidsfel. Ekipaget ligger nu på plats 24, med 35,3 straffpoäng.

– Det var hårt, han fick kämpa och han kämpade väldigt mycket för mig. Jag är väldigt stolt över honom. Jag hade lite svårt att komma in i rätt rytm, jag tyckte jag gjorde det lite jobbigare för honom än vad jag hade velat. Det var inte riktigt perfekt men det blev gjort.

– Nu gäller det bara att vi tar hand om våra hästar så att de mår så bra som möjligt på måndag. Sedan är det en ny dag på måndag, säger

Louise Svensson Jähde ligger på plats 32 och Niklas Lindbäck är 35:a.

Sverige ligger på en sjunde plats i lagtävlingen, som leds av England.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer