Fredrik Jönsson och Cold Play. Arkiv. Foto: Bildbyrån

Sverige femma i nationshoppningen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige slutade på en delad femteplats i Nationshoppningen i spanska Vejer de la Frontera.

17 lag startade i den trestjärniga Nationshoppningen, med hinder på 1:45, som skulle ha ridits igår men som flyttades på grund av kraftigt regn. 

Sverige med Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Evelina Tovek och Fredrik Jönsson i laget inledde starkt, delad tredjeplats med 4 fel totalt efter första omgången.  Både Fredricson och Jönsson felfria. 

Jönsson dubbelnolla

De åtta bästa lagen gick vidare till en andra omgång och gjorde upp om medaljerna.  Fredrik Jönsson och Cold Play  slog där till med en ny felfri runda men för övriga svenska ekipage föll bommar och det blev tillslut en delad femteplats för Sverige. 

- Det är klart att man hade velat komma högre i resultatlistan men alla fick till minst en bra runda i alla fall. Nu är det dags att ta sikte på nästa år, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

Dagens lagtävling var Sveriges enda Nations Cup start i år. Tyskland vann tävlingen före Danmark och Irland knep tredjeplatsen. 

– Resultatmässigt så vill man såklart alltid komma på prispallen men det lyckades vi inte med i dag. Men vi har fått med mycket lärdomar och erfarenheter med oss och nu ska alla ryttare hem och jobba vidare så hoppas vi på stordåd 2021, säger Henrik Ankarcrona i en inlägg i sociala medier.

Svenska ryttarnas resultat

1) Henrik von Eckermann – Fancy Me (4+12)

2) Fredrik Jönsson – Cold Play (0+0)

3) Evelina Tovek – Winnetou de la Hamente Z (20+4)

4) Peder Fredricson – Catch Me Not S (0+4)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.