ARKIV: Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann, 2015.

Sverige jagar ny framgång i Nations Cup

Uppdaterad
Publicerad

Efter andraplatsen senast är det svenska laget nu på plats i Rom för nästa Nations Cup-tävling och inleder i morgon eftermiddag jakten på nya poäng i den prestigefyllda laghoppning. – Det känns bra, det är alltid roligt och spännande med laghoppningar säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Sverige är en av åtta nationer som har kvalat in till säsongens Nations cup, European Division 1, den högsta internationella hoppligan i Europa. Senast i franska La Baule slutade Sverige tvåa efter omhoppning mot Frankrike. Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnsson var med i det svenska laget då och startar även i Rom i morgon, men då med två nya lagkamrater, Jonna Ekberg och Douglas Lindelöw.

– Ja det är en ny tävling och vi är några nya lagmedlemmar jämfört med senast. Vi får ta en runda i taget, det är tufft motstånd här i Rom också men det känns bra inför morgondagen, berättar Henrik von Eckermann för SVT Sport.

Henrik berättar att han kommer att gå ut sist i laget en position han inte har något emot.

– Jag tycker att det är rätt skönt, då har man koll på läget. Självklart vill man ju också alltid rida felfritt så jag har inget emot att starta sist i laget.

I La Baule senast red Henrik von Eckermann Copperhild och den 13-åriga hingsten får på nytt chansen i Rom. Malin Baryard Johnsson inledde tävlingarna med att gå felfritt med Cue Channa i förmiddagens Table A, två faser. I samma klass var både Jonna Ekberg och Petronella Andersson båda placerade, som åtta och nia.

Petronella Andersson följde sen upp med en seger i eftermiddagens tidshoppning tillsammans med Entre Nous.

Nytt för i år är att lagen rider om poäng på sex av de åtta deltävlingarna. De fyra bästa poängen räknas sedan till slutställningen.

– Vi hoppas att med ett slagkraftigt lag kunna ta poäng även den här gången. Vi är laddade för att göra en ny bra insats, säger Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

Henrik von Eckermann firar idag sin 36-års dag i Rom men något större födelsedagsfirande blir det inte.

– Det blir en lugn kväll och förhoppningsvis får vi anledning att fira något stort i morgon kväll istället, säger Henrik von Eckermann til SVT Sport.

Start och Resultatlistor Nation Cup Rom Sverige tvåa i Nations Cup

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.