Svenska dressyrlaget jublar efter segern i Falsterbo. Foto: TT/Arkiv

Sveriges dressyrlag totalsegrare i Nations Cup – igen

Publicerad

Det svenska dressyrlaget lyste med sin frånvaro i den sista omgången av Nations Cup som reds i Hickstead, Storbritannien, i helgen. Sverige, som inför deltävlingen redan hade säkrat totalsegern för tredje året i rad, valde att spara på krafterna till EM.
– Vi måste prioritera uppladdningen inför mästerskapet, säger förbundskapten Bo Jenå.

Sveriges dressyrlag har i år stått som segrare i två av Nations Cup deltävlingar: Falsterbo samt den i finska Järvenpää.

De två förstaplatserna samt andraplatserna i Compiègnie, Frankrike, och Uggerhalne, Danmark, och fjärdeplatsen senast i Aachen, Tyskland, innebar att Sverige redan innan den sista omgången hade vunnit serien. Det svenska dressyrlaget har därmed vunnit Nations Cup för tredje året i rad.

– Det är jätteroligt, och visar att vi har mycket konkurrenskraftiga ryttare i dressyren, säger förbundskapten Bo Jenå till det svenska ridsportförbundet.

I och med att segern redan var säkrad valde förbundskaptenen att avstå den sista omgången i Hickstead, Storbritannien, för att ladda upp inför EM i Rotterdam, Nederländerna, i augusti.

– Det visar vår styrka, men är också lite tråkigt eftersom Hickstead är en bra och trevlig tävlingsplats. Men med ett EM inom en inte alltför avlägsen framtid måste vi prioritera uppladdningen inför mästerskapet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer