Arkiv: Malin Baryard Johnsson på hästen Harley Davidson under den internationella hoppningen vid Sweden International Horse Show på Friends Arena i Solna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Topplacering för Malin Baryard Johnsson i Rom

Uppdaterad
Publicerad

För ett knappt år sedan fick hoppryttaren Malin Baryard Johnsson hem en ny häst till stallet. Nu har Harley Davidson gjort sin första femstjärniga 1,55-tävling – och det blev en topplacering direkt.

– Jag är väldigt stolt över honom, säger Baryard Johnsson till Ridsportförbundet.

Det var under söndagens avslutande klass i Global Champions Tour-tävlingarna i Rom som den rutinerade svenskan slog till.

38 ekipage kom till start i den stjärnfyllda klassen, bara sex av dem red felfritt och tog sig vidare till omhoppning. Där var Baryard Johnsson och 11-årige valacken Harley Davidson felfria på nytt, och tiden 35,93 räckte till en andraplats.

För Harley Davidson var det första gången han fick chansen att tävla i en femstjärnig 1,55-hoppning, och placeringen är den främsta han uppnått under sina år på tävlingsbanan.

– Jag är väldigt stolt över honom. Han klev upp på en helt ny nivå idag och var helt fantastisk, konstaterar Baryard Johnsson.

Tysklands Christian Ahlmann på Solid Gold Z vann klassen.

KLIPP: Baryard Johnsson och Indiana ingick i det svenska laget som vann VM-guld i somras (13 augusti 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Guldlaget med Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Jens Fredricson och Henrik von Eckermann. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.