Magnus Jacobson vann överraskande i Grevlunda. Foto: Bildbyrån

Överraskad segrare i Grevlunda Grand Prix

Uppdaterad
Publicerad

Med karriärens första 1:50-seger säkrade Magnus Jacobson topplaceringen i Grevlunda Grand Prix.

–  Ja, vad ska man säga? Jag är så ovan vid att vinna så det känns inget speciellt just nu. Jag är så uppe i det så här direkt efteråt så jag får nog hem och smälta det först, säger Magnus Jacobson till Ystads Allehanda direkt efter segern.

Sju av 23 ekipage var felfria i grundomgången av Volkswagen Grand Prix på Grevlunda på skånska Österlen, den första av årets tre deltävlingar i den högklassiga nationella tävlingsserien.

Tätt i toppen

Magnus Jacobson med 9-åriga stoet Meluha S gick ut näst sist av de sju felfria ekipage som tagit sig till winninground. Sex av sju ekipage slog till med ytterligare en felfri runda men 30-årige Jacobson snabbast av alla med tiden 41,17. Stephanie Holmén och H&M Flip’s Little Sparrow tvåa, bara tio hundradelar bakom Jacobson. Peder Fredricson blev trea med H&M Carat Desire, deras tid 41.40.

I och med segern säkrade Magnus Jacobson också en prischeck på 150 000 kronor och en biljett till Elmia Scandinavian Horse Show i oktober.

Fullstädning resultatlista:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.