Vilhelmsson Silfvén in som trea efter rejäl miss

Publicerad

Tinne Vilhelmsson Silfvén var först ut av svenskarna i dressyrens lagtävling i ridsport-VM. Efter en rejäl miss red hon in som trea på procenten 73,137.
– Jag kan egentligen inte klaga men är irriterad över felen, säger Vilhelmson Silfvén till SVT Sport.

VM-dressyren inleds med nationstävlingen som samtidigt är kval till den individuella finalen i Grand Prix Special. Halva startfältet rider idag, resten imorgon.

Vilhelmson Silfvén gör sitt sjätte VM. Hästen Don Auriello gjorde i somras comeback efter två års skadeuppehåll och gjorde det mesta rätt inne på banan.

– I det stora hela är jag nöjd. Han var fin att rida och trygg på banan. Jag kan egentligen inte klaga men är irriterad över felen, säger Vilhelmson Silfvén till SVT Sport.

Senare ikväll rider Juliette Ramel på Buriel K.H. som nästa svensk.

Tinne Vilhelmson Silfvén med hästen Don Auriello

Förbundskapten Bo Jenå tycker att ekipaget hade lite otur.

– Det är väldigt små marginaler och några smågrejor och då förvinner några procent, lite stolpe ut. I första halten tog han några steg bakåt och det kostade. Hade vi sluppit felen hade vi haft två procent till, säger Jenå.

Förbundskaptenen: ”Stolpe ut”

Så sänder SVT från ridsport-VM i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer