Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik von Eckermann var besviken på resultatet – men inte prestationen. Foto: SVT

Henrik von Eckermann: ”Verkligen inte bra”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann berättade i går att han siktar mot EM med hästen Iliana istället för VM-guldhästen King Edward. I dag tävlade han med Iliana på världscuphoppningen i Amsterdam och kom han sist av de som tog sig i mål.

– Resultatet är verkligen inte bra, säger världsettan till SVT Sport.

Sexton fel och en 32:a plats blev det för Henrik von Eckerman och Iliana i 1,60-hoppningen i Amsterdam. Men just för att det var Iliana så var stjärnan inte särskilt nedslagen efter ritten.

– Resultatmässigt var det en besvikelse självklart. Men om man ser till själva rundan så var jag inte så besviken ändå. Det är erfarenhetsfel som händer, säger han.

Von Eckermann ska rida EM med Iliana för att det finns en långsiktig plan mot OS 2024 för King Edward.

– Det här var en runda som vi får lägga på träningskontot och bygga för framtiden. Så länge jag känner att hon utvecklas som gör så vet jag att det kommer komma, säger han.

Tävlingens andra svensk, Linda Heed, hade tolv fel och kom 29:a. Vann gjorde fransmannen Julien Epaillard före Edouard Schmitz och Yuri Mansur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.