Henrik von Eckermann på King Edward. Foto: Bildbyrån

Von Eckermann GP-segrare i Samorin

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som Peder Fredricson säkrade totalsegern i GCT stod ytterligare en svensk i rampljuset ikväll i Samorin. Henrik von Eckermann och King Edward vann nämligen Grand Prix-klassen och säkrade därmed också en plats i seriens Super Grand Prix i Prag senare i år.

– Det känns helt fantastiskt. Jag är så glad, säger Henrik von Eckermann till svenska Ridsportförbundet efter segern.

Von Eckermann och King Edward hade en strålande lördag i Samorin. De inledde med en felfria runda och seger med laget, Scandinavian Vikings, i Global Champions League och backade sedan upp med en Grand Prix-vinst. Von Eckermann hyllar sin häst King Edward efter dagens GCT-seger.

– Han har allt: Kvalitet, rätt mentalitet, han är försiktig. Han är helt sensationell. Den här hästen förtjänar verkligen den här segern, säger von Eckermann till Svenska Ridsportförbundet.

Von Eckermann och King Edward var ett av tre ekipage som red en dubbelnolla i Grand Prix-klassen. Men igen kunde rå på den svenska duon i omhoppningen där de var 25 hundradelar snabbare än tvåan Marlon Modolo Zanotelli.

Dubbelt svenskt i topp i GCT

Kvällens Grand Prix-seger gör att von Eckermann även klättrade i totalen, från nionde till andra plats bakom Peder Fredricson, GCT-segrare 2021.

Henrik von Eckermann och 11-åriga valacken King Edward ingick i det svenska laget som tog OS-guld i Tokyo tillsammans med Peder Fredricson och Malin Baryard Johnson.

De tre svenska OS-guldmedaljörerna har alla vunnit en Grand Prix-klass under årets GCT-säsong och är därmed kvalificerade till seriens Super Grand Prix i slutet av november. En prestigefylld klass där årets alla GP-vinnare möts.

MER RIDSPORT: Jens Fredricson felfri i världscuppremiären (17 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.