Foto: Bildbyrån

Von Eckermann tävlar med landslagskollegans förra topphäst

Uppdaterad
Publicerad
Henrik von Eckermann tävlar i veckan med landslagskollegan Angelie von Essens tidigare topphäst, Newton Abbot, under nationella stortävlingen Elmia Scandinavian Horse show.
– Det finns ingen direkt plan, jag rider honom där sen får vi se, jag tar en dag i taget, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Henrik von Eckermann har tre hästar med sig till tävlingarna i Jönköping däribland Newton Abbot som tidigare reds av Englandsbaserade landslagsryttaren Angelie von Essen. Den 11–åriga valacken och von Essen konkurrerade i somras om en EM-plats i den svenska truppen men hästen såldes bara några veckor innan mästerskapet till Förenade Arabemiraten (UAE). Han har sedan dess tävlats av landslagsryttaren Mohammed Al Kumeiti, senast i några av de mindre klasserna i samband med Nations Cup finalen i Barcelona.

Ett test

Henrik kommer i morgon rida Newton Abbot i en 1,35-klass i Jönköping, deras första tävlingsstart tillsammans.

– Jag har hoppat honom lite hemma och det har känts bra, det är en jättefin häst, säger Henrik von Eckermann men understryker samtidigt att det är ett test tillsammans med Newton Abbot.

Henrik bedriver sedan ett år sin egen verksamhet i Tyskland i närheten av Bonn och har sitt hemmastall hos Karl Schneider, tysk hoppryttare och hästhandlare. Schneider äger bland annat Henriks topphäst Mary Lou och det är också han som ligger bakom att Henrik nu får chans att rida Newton Abbot.

– Karl är ju anställd som förbundskapten för Förenade Arabemiraten och hästarna står i hans stall. Under sommaren har både landslagsryttarna och hästarna bedrivit sin träning hos Karl och hästarna har varit kvar efter Nations Cup-finalen, berättar Henrik von Eckermann.

Idag presenterades även de svenska ryttarna till Sweden International Horse Show och hela EM-silverlaget kommer tävla på nationalarenan i Solna.

–  Det ska bli kul, jag tycker om att rida i Sverige, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer