Foto: Bildbyrån

Von Eckermann: ”Tråkigt men förståeligt”

Uppdaterad
Publicerad

På grund av OS-flytten till nästa sommar meddelade det internationella ridsportsförbundet att man ställer in EM 2020 för olympiska discipliner.

Svenske Henrik von Eckermann förstår beslutet men tycker det är tråkigt.

– Det hade varit bra för de länder som inte skulle vara med i OS, det blir tomt för dem nu, säger han till SVT Sport.

OS har flyttats fram till nästa sommar och tvingade ridsporten att flytta på Europamästerskapet. Men med mycket annat i kalendern togs beslutet under fredagen att mästerskapet skulle ställas in.

– Jag hade gärna gjort båda om jag kunnat. Hade det varit tre månader mellan tävlingarna hade det inte varit något problem, men hade det varit tre veckor mellan hade det varit tajt.

Att flytta mästerskapet till 2022 var inget alternativ, då VM i Danmark avgörs då. Att EM ställs in är ett beslut som svensken var medveten om skulle komma.

– När OS flyttades var det rätt klart för mig att det inte blir något EM. Det är tråkigt men någonstans förståeligt. Men det hade varit bra, då många inte kommer kunna delta i OS, eftersom det är hårt om kvalplatserna. Det blir rätt tomt för de nationer som inte är kvalificerade för OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.