• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Henrik von Eckermann under Göteborg Horse Show i februari. Foto: Bildbyrån

Ytterligare en världscuphoppning inställd

Uppdaterad
Publicerad

Världscupen i hästhoppning har drabbats av en rad inställda tävlingar på grund av coronapandemin.

Den senaste är tävlingen i spanska La Coruna som ställs in.

Det innebär att det återstår sex av världscupens 13 kvaltävlingar.

– Det är förstås jättetråkigt, men det görs ju på kloka grunder, säger den svenska förbundskaptenen i hoppning Henrik Ankarcrona  till SVT Sport.

Det är hästhoppningarna i Oslo, Helsingfors, Stuttgart, Madrid, London och Amsterdam som inte har kunnat hållas på grund av problem med smittsäkerheten.

Till dessa sex sällas nu hoppningarna i La Coruna som skulle ha ägt rum 11-13 december.

Skälet är att man inte anser sig kunna arrangera tävlingen på ett tillräckligt säkert sätt.

Sex återstår

Men fortfarande är det alltså sex tävlingar som ser ut att kunna trotsa Covid-19, med början i slutet av oktober. Det är Lyon (Frankrike), Verona (Italien), Mechelen (Belgien), Basel (Schweiz), Leipzig (Tyskliand) och Bordeaux (Frankrike).

– Arrangören i Lyon är inställd på att premiären ska köras, säger Henrik Ankarcrona. Myndigheterna kan alltid ändra sig, men vi planerar så länge att den blir av.

Världscupens kvaltävlingar pågår fram till 7 februari. Final i hopp och dressyr är planerad att äga rum i Göteborg 31 mars-5 april 2021.

KLIPP: Efter tragedin – klarade OS-kvalgräns med ny häst (10 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.