• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Japans Michael Leitch tar sig fram inför matchen mot Skottand och kämpar mot verkningarna av tyfonen Hagibis. Foto: TT.

Orkanen i Japan: Tre matcher inställda i rugby-VM

Publicerad

Den häftiga orkan som dragit fram över stora delar av Japan gjorde att arrangören av rugby-VM ställde in tre matcher.

Åtminstone elva människor har omkommit i ovädret, där översvämningar och jordskred skapat kaos och 286 000 hushåll har blivit utan elektricitet. Det betyder att matcherna Kanada-Namibia, Nya Zeeland-Italien och England-Frankrike blev inställda. De räknas nu som 0-0 i tabellen.

Det är första gången någonsin som matcher i ett rugby-VM blivit inställda. Det är framför allt det bergiga området i nordost runt staden Kamaishi som drabbats. Det är det värsta oväder som drabbat Japan på 60 år.

”Vi kunde inte göra något annat än att ställa in matcherna för att inte äventyra säkerheten för lagen, fansen, frivilliga och alla andra involverade”, skriver arrangören enligt AP.

Rugby-VM håller på till och med 2 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer