Skellefteås nye tränare Robert Ohlsson var inte speciellt glad åt premiärsegern mot förra laget Djurgården. Foto: Bildbyrån

Skellefteåtränarens kluvna känslor: ”Hade hellre slagit ett annat lag”

Uppdaterad
Publicerad

Seger mot sitt gamla lag efter en drömstart.

Skellefteåtränaren Robert Ohlsson fick en rivstart på nya jobbet. Tillbaka på Hovet besegrades Djurgården med 5–2 i SHL-premiären sedan hans lag gjort tre mål inom loppet av mindre än tre minuter.

– Jag hade hellre slagit ett annat lag, säger Ohlsson.

Efter fem år i Djurgården – där han tog Stockholmslaget till SM-final 2019 – skrev Ohlsson på för Skellefteå i våras.

Naturligtvis blev SHL-debuten på bortaplan mot sin gamla klubb där också tränarkarriären startade.

– Det var otroligt speciellt, mycket känslor innan vi åkte ned hit. Det var en liten olustkänsla att möta dem, jag hade hellre slagit ett annat lag, säger Ohlsson till C More.

Och det kunde knappast ha börjat bättre. Inom loppet av 2.41 i mitten av första perioden gjorde hans nya lag tre mål mot ett Djurgården som drabbades av något som liknande en defensiv härdsmälta under nye amerikanske tränarveteranen Barry Smith som vunnit fem Stanley Cup-titlar.

”Blev kaos”

– Vi spelar bra tills vi ger bort pucken, en och två och tre gånger. Då blir det kaos, säger Djurgårdsbacken Marcus Högström till C More.

Med ett begränsat antal åskådare tillbaka – Djurgården fick ta in 2 076 – var stämningen hög i början, men gästernas chockstart dämpade entusiasmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.