Inget stopp för Sjöström i Norge

Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Det verkar inte finnas något stopp på Sarah Sjöström. Hon har simmat snabbt under två dagar i Norge och avslutade tävlingarna med ytterligare två segrar på topptider.
– Jag är verkligen överraskad det kändes tungt i morse men det gick ju riktigt bra, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Sarah Sjöström har vunnit alla sina finaler under tävlingarna i Bergen , segrarna har dessutom säkrats på världstider.

Under söndagens finalpass vann Sjöström sin paradgren 100 meter fjärilsim. Segertiden  56,32 är hennes näst snabbaste på distansen i år och andra tid även på världsårsbästa listan som Sarah själv toppar. 

– Jag är supernöjd. Både på 100 fjäril och 100 fritt är jag jätteförvånad över tiden. Det hade jag inte räknat med, säger Sjöström som radat upp världstider under helgen trots en förkylning i kroppen.

Ensam under 24 sekunder

Sarah  avslutade tävlingarna i Norge med vinst på 50 meter fritt. Klockan stannade då på suveräna 23,87 och det är bara Sarah själv som varit snabbare på distansen i världen i år. Ingen annan simmare på damsidan har varit under 24 sekunder under 2017.

Ulrika Sandmark, Sveriges förbundskapten i simning, har varit på plats under tävlingarna i Norge och hon imponeras av Sjöströms resultat.

– Att hon nästan upprepar tiderna från Swim Open trots en förkylning det överraskar mig, säger Ulrika Sandmark som tror att resultaten också är viktiga för det fortsatta arbetet mot VM i sommar.

– Sarahs "ryggsäck" är full av resultat som konkurrenterna inte har varit i närheten av. Det ger självklart självförtroende till Sarah och tiderna ger respekt hos konkurrenterna, säger Sandmark till SVT Sport.

Träning i Turkiet

Sarah Sjöström åker nästa helg på träningsläger i Turkiet. Hon ska under två veckor träna tillsammans med flera andra internationella toppsimmare, däribland OS-guldmedaljörerna  Chad le Clos, Cameron van der Burgh och Ruta Meilutyte.

- Det ska bli kul att träna där och det är lättare att träna hårt när man ligger på läger, säger Sjöström till SVT Sport.

Sprintseger för Persson

VM-klara Erik Persson backade upp gårdagens seger på 200 meter bröstsim med vinst även på sprintdistansen 50m bröst. Persson vann på nytt personbästa, 28.54, före Johannes Skagius på andra plats.

- Han persar idag och har hittat en speed på 50 och 100 som han behöver för sin tvåhundring. Eriks teknik är grym och det är något spännande som sker just nu med hans simning, berömmer förbundskapten Sandmark.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.