Ariarne Titmus var med och förde Australien till guld och världsrekord. Foto: TT.

Australien satte världsrekord i duell mot USA

Uppdaterad
Publicerad

Efter en intensiv duell med USA vann Australien 4x200 meter fritt på det nya världsrekordet 7.41,50.

USA, som var före vid näst sista längden blev tvåa, 0,37 efter. Lagkamraterna stod och hejade vid sina banor och det australiska laget kunde knappt tro sina ögon när Emma McKeon slog i kaklet först. Ariarne Titmus, Madison Wilson och Brianna Throssell tog emot vid startpallen.

Även USA var under det tidigare världrekordet som Kina hade på 7.42,08 från VM i Rom 2009. 

– Även om USA alltid vill vinna guld tror jag att man är väldigt nöjda med den här insatsen. Katie Ledecky gör en otroligt bra insats efter sjukdom, säger Lars Frölander.

Katie Ledecky återkom till bassängen efter sjukdom med uppkastningar och uttorkning. Hon simmade starkt på sin andrasträcka för USA och hade 1.54,61 i sträcktid. Sjukdomen, som slog till efter silvret på 400 m fritt, gjorde att hon strök sig på 200 m fritt och 1500 m fritt, vid den sistnämnda distansen var hon storfavorit till guldet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.