Sarah Sjöström under försöken på 200 meter fritt. Foto: Bildbyrån

Sjöströms frågetecken inför VM-finalen: ”Är tungt”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström har alltid haft fjärilsimmet som huvuddistans men i VM har frisimmet känts bäst – och Sjöström beskrev det själv som ”riktigt skarpt”. Men efter semifinalen lät det annorlunda.

– Det är tungt redan nu, säger Sjöström till SVT Sport.

Det har gått tre år sedan Sarah Sjöström senast tävlade på 200 meter fritt i ett mästerskap. Då slutade det med ett OS-silver i Rio. Inför VM valde den svenska stjärnan att addera distansen till ett redan späckat tävlingsschema. Innan semin sa Sjöström att formen kändes bra.

– Den har känts bra hela säsongen men även från dag ett här under VM. Framför allt frisimmet som är riktigt skarpt just nu, det är kul. Så får vi se hur långt det räcker, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Vad menar du med skarpt?

– Det är mer att jag känner tekniskt att det stämmer riktigt bra i frisimmet. Just nu känns det kontrollerat, det känns bra helt enkelt.

Men efter semifinalen, där Sarah Sjöström öppnade lugnt och tog sig till final som trea, lät det annorlunda kring formen.

– Det är så här jag måste simma, måste simma väldigt energisnålt första hundra och hoppas att det håller. Det är tungt redan nu, säger hon.

Australiens Ariarne Titmus vann VM-guldet på 400 meter fritt i Sydkorea och har den snabbaste tiden i år på 200 fritt, 1.54,30. Hon tror på en jämn final i morgon.

– Just nu är konkurrensen väldigt stor och det finns flera i toppen. Det kommer bli ett riktigt tufft race speciellt med Sarah med i finalen, säger Titmus till SVT Sport.

Innan semin sa hon att Sjöström var hennes främsta utmanare.

– Hon simmade väldigt snabbt i försöken och hon kommer vara med i täten. Förmodligen är hon min största konkurrent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.