Katie Ledecky. Foto: Bildbyrån

Superstjärnan struken på två distanser

Uppdaterad
Publicerad

En av Sarah Sjöströms tuffaste konkurrenter, Katie Ledecky, dök aldrig upp i försöken på 200 meter frisim. Någon timme senare kom beskedet: Ledecky är sjuk och ställer inte heller upp i finalen på 1500 meter frisim.

Ett uttalande från USA:s simförbund gör gällande att Ledecky inte har känt sig helt frisk sen hon kom till Gwangju och nu är det oklart hur fortsättningen på mästerskapet blir för den femfaldiga olympiska mästaren.

Långdistansdrottningen Ledecky besegrades överraskande i söndags av Ariarne Titmus i finalen på 400 meter frisim. På presskonferensen efter silvret nämnde amerikanskan dock ej att hon känt sig sjuk under vistelsen i Sydkorea.

Finalen på 1500 meter simmas i eftermiddag svensk tid och Ledecky var storfavorit till att försvara guldet. Nu blir istället loppet en ganska öppen historia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.