Sarah Sjöström fick syrgas efter bronset. Foto: Bildbyrån

Sjöström tog brons på 200 m fritt – tog ut sig fullständigt

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström kom trea i en tät final över 200 m fritt och tittade mot resultattavlan med ett leende. Sedan fick hon syrgas i dramatiska scener vid bassängkanten.

Federica Pellegrini vann på 1.54,22. Favoriten Ariarne Titmus blev tvåa på 1.54,66 medan Sjöström hade 1.54,78 som trea i den täta uppgörelsen efter att ha gett allt och lite till.

Sjöström blev liggande länge vid bassängkanten och fick ses om av sjukvårdare. Det kom in en bår för att ta svenskan till kompletterande undersökningar. Hon lyckades ta sig upp och gå iväg på vingliga ben. Hon träffade kort därefter landslagsläkaren som gav henne en kram.

Experten: ”Efterchock av mjölksyra”

– Det var nog bara efterchocken av mjölksyra som kan komma någon minut efter ett tufft lopp, sade experten Lars Frölander direkt och fick rätt i sin analys.

Sjöström var tvåa vid den första vändningen. Vid 100 meter var Sjöström fortsatt tvåa på 55,95. Vid 150 meter var Sjöström fortsatt på pallen som trea.

– Jag är så glad för guldet och tiden i mitt sista världsmästerskap. Kanske har jag blivit för gammal? frågar sig Pellegrini som ska avsluta karriären i Tokyo vid OS nästa år.

Sjöström gjorde mästerskapscomeback på distansen. Hon tog silver efter Katie Ledecky, som strök sig inför försöket på grund av sjukdom, vid OS i Rio de Janeiro 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.