Michelle Coleman. Foto: Bildbyrån

Coleman med personbästa: ”Skönt bevis för mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman vann världscuptävlingen i kommande OS-staden Tokyo på 50 m fritt, bara en vecka efter sin tunga VM-turnering, och det på personbästa.

Det personliga rekordet till trots så hade tiden inte gett henne en topplacering på VM, men i dagens tävling på OS-sträckan, i OS-staden, så slog hon bland annat VM-bronsmedaljören Cate Campbell, Australien.

– Jag prickade inte formen till VM, jag visste att jag hade mer att ge. Det här är ett skönt bevis för mig själv. Under VM var jag mentalt på plats, men fysiskt hade jag tajmat allt en vecka för sent. Det kände jag redan under VM, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

– Nu vinner jag över Cate Campbell som var grym under VM. Det här är så skönt, att jag klarade av att ladda om.

Colemans nya personbästa är på 24,66, ett personligt rekord med 13 hundradelar.

Till Sarah Sjöströms världsrekord är det fortfarande en sekund, men glädjen gick inte att ta miste på när hon mötte den japanska publikens applåder i nästa års OS-stad.

– På vägen till arenan såg vi den nya OS-arenan för simning byggas, den ligger precis bredvid den arenan vi tävlade i, säger Coleman.

Innan skalpen på 50 m fritt så kom Coleman även sjua på 50 m rygg – även där med personbästa (28,66, ett förbättrat PB på åtta hundradelar).

– Jag insåg precis att det var personligt rekord på den distansen också. Superroligt, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

Världscupen i simning pågår till november, efter Tokyo går tävlingen vidare till Kina, och sen Singapore.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.