Michelle Coleman, i mitten, tror att Sverige slår ur underläge. Foto: Bildbyrån

Colemans uppoffring: ”Sätt mig på ryggsimmet”

Uppdaterad
Publicerad

I dag jagar Sverige en finalplats på 4x100 meter medley men hur laget ställer upp är inte helt självklart. Sophie Hansson är given på bröstsimmet men frågan är vem som ”offrar” sig och tar ryggsimmet?

– Mitt frisim har inte varit jättestarkt så det bästa är nog att sätta mig på ryggsimmet, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

Sophie Hansson är give på bröstsimmet men sedan är det mer oklart när det kommer till hur Sverige ska ställa upp i dagens 4x100 meter medley. Både Sarah Sjöström och Louise Hansson har fjärilsimmet som huvudgren men Sjöström är vass även i frisimmet.

Däremot är frisimmet Michelle Colemans huvudgren.

– Jag har länge velat att någon annan tar ryggsimmet, men nu har inte mitt frisim stämt och jag vill göra det bästa för laget och det tror jag är att sätta mig på ryggen, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

Förbundskapten Sandmark förtegen

Coleman simmade 4x100 meter fritt första VM-dagen och har även simmat 50 och 100 meter fritt på VM. På hundringen gick hon till semifinal men blev sist i semifinalen även på 50 fritt åkte hon ut i semifinalen.

– I dag var det helt okej, men frisimmet har inte varit jättestarkt. Om jag tar ryggen så är det bästa att Louise tar fjäril, Sarah fritt och så Sophie på bröst. Jag får en till hundring rygg, sa Coleman efter försöket på 50 fritt.

På grund av söndagens lagkapp simmade Coleman 100 meter rygg under VM. Hon blev 34:a i försöken på 1.01,95 – 1,67 sekunder över personbästa.

”Kan vända och vrida på det”

Förbundskapten Ulrika Sandmark vill inte avslöja hur hon tänker inför söndagen.

– Den enda som är säker på sin plats är Sophie Hansson, i övrigt kan vi vända och vrida på det och det är positivt att det finns många möjligheter, säger Sandmark.

Trots att Coleman sagt att hon tror hon tar ryggsträckan är Sandmark förtegen.

– Det är hennes känsla. Men det här kan man se på olika sätt. Det handlar även om hur man ligger i heatet, hur vill man vara med i början och vilka växlar bra och vilka gör det inte.

Louise Hansson tror att svenska chanserna att gå vidare är goda.

Hansson: Simmar helst fjäril

– Jag tror att vi har ett jättebra lag, vi har bra lagkänsla just nu.

Vilken distans simmar du helst?

– Helst simmar jag fjäril men jag är öppen för vad som helst. Jag älskar att simma lagkapper så bara jag får simma i laget så ställer jag upp och gör det bästa av sträckan jag får,  säger Hansson.

För fyra år sedan tog Sverige VM-silver på 4x100 meter medley – första lagkappsmedaljen på damsidan.

En timme före försöket , i dag klockan 02.00 svensk tid, släpps laget till 4x100 meter medley. Se försökspasset i SVT1 eller på SVT Play i dag från klockan 03.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.