Cate Campbell och Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån

Campbell: ”Du är korkad om du räknar bort Sarah Sjöström”

Uppdaterad
Publicerad

Cate Campbell är en av flera medaljkandidater inför finalen på 100 meter frisim.

Om hon räds Sarah Sjöström?

– Du är korkad om du räknar bort Sarah, och jag vill inte tro att jag är en korkad person, skrattar Campbell.

Efter ett misslyckat OS 2016 valde Australiens Cate Campbell att hoppa av VM 2017 men i Sydkorea är hon tillbaka. Campbell är definitivt en av flera medaljkandidater inför morgondagens final på 100 meter frisim.

– Jag vet att jag har gjort vad jag kan för att vara så förberedd som möjligt. Sedan kan inte jag påverka hur de andra simmar, men jag känner mig trygg i det arbete som jag lagt ner inför VM, säger Campbell till SVT Sport.

2013 vann Campbell VM-guldet på distansen – före Sarah Sjöström. Inför VM hade 27-åringen simmat snabbast av alla på distansen i år, 52,12 – 64 hundradelar snabbare än svenskan.

I VM-finalen ser hon Sjöström som ett av de största hoten.

– Sarah är alltid otroligt stark, hon är nog en av de allra tuffaste konkurrenterna att möta. Hon kommer definitivt att vara med och fajtas hela vägen.

– Du är korkad om du räknar bort Sarah, och jag vill inte tro att jag är en korkad person, skrattar Campbell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.