• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Sarah Sjöström tog dubbla ISL-segrar. Foto: Bildbyrån

Dubbla ISL-segrar för Sarah Sjöström

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström fortsätter att leverera under ISL-slutspelet i Eindhoven.

Den svenska simstjärnan tog både hem 50 meter fjäril och skinstävlingen på 50 meter fritt.

– Det här var roligt, säger hon i segerintervjun.

Sarah Sjöström imponerade under torsdagen när hon vann 50 meter fritt på 23,08 – hennes näst snabbaste tid i karriären och bara 15 hundradelar över nederländskan Ranomi Kromowidjojos världsrekord.

När dubbla distansen avverkades under fredagen fick hon nöja sig med en andraplats.

Brittiskan Anna Hopkin hade greppet om andraplatsen när de sista 25 meterna återstod. Då satte Sjöström in rycket och passerade henne. Svenskan gick i mål på tiden 51,34.

Hopkin rasade hela vägen till femte plats innan det var över och fick även se sig slagen av svenska Michelle Coleman som blev fyra på 52,16.

Sjöströms lagkamrat i Energy Standard Siobhan Haughey, Hongkong, behöll ledningen från start till mål och vann på 51,11.

”Det här var roligt”

Framgångarna fortsatte på 50 meter fjäril där Sjöström var starkast och vann på 24,75 – 25 hundradelar före australiska Holly Barratt. Coleman blev sexa på 26,07.

Kort senare fick Sjöström ladda om för skinstävling på 50 meter fritt och visade klass. Där tävlar simmarna i utslagningslopp mot varandra i rask takt, först åtta simmare, sedan fyra och i finalen två.

28-åringen vann både första och andra omgången innan hon även städade av Katarzyna Wasick i finalen.

– Det här var roligt. Det är inte enkelt, men jag är van vid att köra sådana här täta lopp, säger Sjöström i segerintervjun enligt DN.

Energy Standard tog därmed en överlägsen seger i slutspelsomgången där Sjöström blev dagens mest värdefullare simmare efter att ha samlat ihop flest poäng.

Louise Hansson och Michelle Colemans Toronto Titans slutade tvåa.

ARKIV: Här tar Sarah Sjöström hem fjärde guldet i EM (7 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.