Foto: Bildbyrån

Sjöström med topptid på 50 m fjäril i ISL-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Hon stod nyligen för succé under kortbane-EM i Kazan.

Bara dagar senare har Sarah Sjöström, 28, inlett slutspelet i International Swimming League (ISL) i Eindhoven.

Svenskan vann i dag på 50 meter fjärilsim på topptiden 24,64.

– Jag kanske börjar närma mig det där svenska rekordet. Jag är glad att jag kan simma i den här farten, sade hon i Eurosports sändning efteråt.

Sarah Sjöström, som simmar för Energy Standard, landade en andra plats på 100 meter fjäril i går med tiden 56,22 i ISL-slutspelet. Senare den kvällen simmade hon dessutom i lagkappen på 4x100 meter där hon, tillsammans med laget, samlade viktiga poäng. Bara kvarten senare skulle hon imponera igen när hon tog en övertygande seger på 50 meter frisim och vann utan bekymmer, 43 hundradelar före nederländska Ranomi Kromowidjojo.

I dag var det dags för 50 meter fjäril.

Där var hon överlägsen och stod för ett av sina bästa lopp genom tiderna. Sjöström fick en bra start och vann på 24,64 på kortbanan i Eindhoven. Med den placeringen kammade hon in tolv poäng till sitt lag.

Världsrekordet på distansen innehas av Therese Alshammar och är 24,38.

Tvåa på 100 m fritt

Tidigare under kvällen simmade stjärnan 100 meter frisim. Sjöström öppnade då försiktigt men växlade upp i slutet och såg ut vara först i mål, men det blev till slut en andra plats på 51,52. Lagkamraten Slobhan Haughey knep första platsen på 51,46.

Sjöström samlade med sin placering in sju poäng till Energy Standard och Haugheys resultat innebär tio inkasserade pinnar.

KLIPP: Här tar Sarah Sjöström hem fjärde EM-guldet (7 november)

Ställningen efter tävlingarna 11-12 november

1. Cali Condors 534,5 poäng

2. Energy Standard 522

3. DC Trident 359,5

4. Iron 340

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.