Foto: BILDBYRÅN

Följ Sjöströms guldjakt i SVT – sänder VM fram till 2021

Uppdaterad
Publicerad

I helgen börjar Sarah Sjöströms jakt på nya medaljer i sim-VM – som SVT sänder. Och nu står det klart att även de fyra kommande världsmästerskapen kommer att visas i SVT.

– Simningen är en av de stora olympiska sporterna och vi är naturligtvis glada att kunna visa VM-festerna i SVT i en långsiktig satsning på simningen, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Sarah Sjöström har vunnit Jerringpris, Bragdguld och utsetts till världens bästa kvinnliga simmare sedan hon tog sitt fförsta VM-guld som 16-åring 2009.

Sedan dess har hon tagit ytterligare sex VM-guld på kort och lång bana – och den fortsatta jakten kan nu följas i SVT. Fyra sim-VM fram till 2021, så ser det nya avtalet ut.

– Sarah Sjöström är en av Sveriges internationellt sett absolut största idrottare. Vi har som ambition att visa de bästa svenska idrottarna i de största mästerskapen, så simningen passar in väldigt bra i vårt sportutbud, säger Åsa Edlund Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.